Karin Jonkmans

Home

Profiel

Links

E-Mail

  Homeopathisch advies
  Numerologie reading
  Radiësthesie
  Handlezen
 

 

Waar staat ‘klassiek’ voor bij klassieke homeopathie?
Er zijn verschillende soorten homeopathie: de klassieke, de klinische en de complexhomeopathie.
De complexhomeopathie is te koop bij drogisterijen. Het betreft verschillende homeopathische geneesmiddelen, gericht op één klacht, zoals griep of verkoudheid.
De klinische homeopathie is klachtgericht. Wanneer iemand bijvoorbeeld darmklachten heeft, dan wordt er een geneesmiddel gegeven voor de darmklachten, niet zozeer voor de totale ziektetoestand waarin iemand zich bevindt.
De klassieke homeopathie gaat uit van de totale mens en werkt holistisch. Er wordt vanuit gegaan dat lichaam en geest één zijn. Een klassiek homeopaat zal dan ook niet alleen naar de huidige fysieke klacht kijken, maar ook naar mentale of emotionele problematiek.

 
Hoe werkt homeopathie?

Een homeopathisch geneesmiddel spreekt het natuurlijk herstelvermogen van de mens aan. Homeopathische geneesmiddelen geven een energetische prikkel waardoor lichaam en geest worden aangespoord om de oorzaak van de klachten aan te pakken en zo weer in balans te komen. Hoe meer verdund en geschud, hoe meer verfijnd de energie van de substantie in het homeopathische geneesmiddel terecht komt en ook hoe krachtiger de werking is in het menselijk organisme.

 
 

 

free hit counters